Löplyx – med betoning på lyx

När jag nu sitter i soffan efter att ha kommit hem från Falkenberg, så är jag stel och öm lite varstans. Träningsvärken har kommit smygande efterhand och jag tycker bara att det är skönt. Jag ser det som ett kvitto på att jag ändå har genomfört en del kvalitativ träning under dessa dagar. Jag hade personligen gärna haft tuffare träningsupplägg, men inser också att allt är relativt och väldigt individuellt. Jag har ändå tränat totalt sex pass på mindre än två dygn (ett simpass, två morgonjoggar, löpteknik, styrkepass och löpskolning/intervaller) och även om inget pass har hållit på längre än 60 min så blir det en hel del om man räknar ihop det.

Löpdelen på lägret stod Kenth Svensson för, ni vet han med bloggen Snabba fötter. Han är ju faktiskt anledningen till att jag och maken hamnade i Falkenberg överhuvudtaget, för sedan vi träffade Kenth första gången i Halmstad våren 2014, så har vi följt hans framfart och hållit ögonen öppna efter nya möjligheter. Kenths löpskolning är nyttig och den tål att repeteras. Jag passade på att inviga mina nya Salming skor (natural running) på lördagens pass och jag kände hur trött jag blev i anklar och vrister. Ovant för fötterna att jobba så mycket! På dagens pass tog jag på mig mina väl insprungna Asics DS Trainers istället, vågade inte fresta på för mycket.
image

Om Kenth stod för löpningen så får vi väl säga att Camilla och Johan stod för lyxen. I alla fall så hade de fixat till ett otroligt trevligt och inspirerande event. De samarbetar bl a med Salming och Magasin Spring där de också har sin blogg och detta syntes i våra goodie bags som fanns på hotellrummet vid ankomst. Där fanns tidningar, buffar, hudkrämer, godis, duschkrämer och en MASSA annat kul. Hotellrummet var jättefint och utsikten från balkongen magnifik. Hela stället kändes verkligen lyxigt men vissa saker förhöjde hela vistelsen ännu mer. Mingel med bubbel inför middagen, spa upplevelsen, den fantastiska maten, inte minst frukostbuffén, intressanta föreläsningar mm mm.
image
image

image

På lördagseftermiddagen delades vi in i ett antal grupper för att under nästan två timmar få uppleva sparitualer från när och fjärran. Jag och Andreas hamnade med fyra goa tjejer och jag tror minsann att maken trivdes finfint i det kvinnliga sällskapet. Vår grupp ”spaade” nog inte riktigt som det var tänkt alla gånger, vi pratade och skrattade oss igenom hela upplevelsen (ispeeling, lerinpackning, turkisk tvagning och mycket mer) och tyckte till slut att alla olika bastusessioner blev lite långtråkiga. Men vi gjorde i alla fall inte bomben i spapoolen, vilket vi starkt övervägde! Istället lekte vi ”BadRockysar” och sprang uppför trappor i badrockarna medan det filmades av en vänlig förbipasserande. Jag vet, man måste ha varit där för att fatta det roliga, ha ha!
image

Kvällen fortsatte i samma fantastiska anda med en trerättersmiddag i samma trevliga sällskap. Vi inledde med en musikquiz där jag och maken hamnade i två olika lag. Även om mitt lag utklassade makens, så räckte det inte riktigt till totalseger. Men viktigast är inte att vinna utan att delta… Eller??
image

image

Både jag och Andreas är överens om att det var längesedan vi hade så här kul. Vi har skrattat SÅ mycket. Helgen har gett en otrolig social gemenskap och vi har fått umgås med så många underbara människor. Träningen som kanske var vår prio när vi kom i fredags, blev allt mindre viktig efterhand som timmarna gick. Istället har vi tankat energi från alla nya (och gamla) bekantskaper som vi umgåtts med. Men träningsvärken tyder ändå på att vi har tränat lite mellan skrattattackerna.
image

image

Den 11-13 mars 2016 är det dags för Löplyx igen. Vem hänger på?

 

Annonser

1 thought on “Löplyx – med betoning på lyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s